باید اذعان داشت که شرایط و موقعیت متفاوت هر فرد با دیگری موجب می شود که سن ازدواج برای هر فردی متفاوت از دیگری باشد.
مثلا در آب و هوای گرم بلوغ جنسی زودتر اتفاق می افتد. همچنین در مناطق روستایی سن ازدواج پایین تر ازمناطق شهری است. حتی باید گفت که سطح تحصیلات و فرهنگ دختر و پسر در رسیدن به بلوغ روانی و اجتماعی تأثیر به سزایی دارد.
در بیش فعالی هایپرفوکوس بودن یعنی تمرکز شدید بر روی یک قضیه در یک دوره ی زمانی طولانی . افرادی که هایپرفوکوس شدن روی یک چیزی رو تجربه میکنن، دنیای پیرامون خودشون رو یه جورایی از یاد میبرن. افرادی که نقص توجه و بیش فعالی دارن، اغلب موقعی از خودشون هایپروفوکس بودن رو نشون میدن که سرگرم انجام فعالیت مورد علاقشون هستن، به قولی هایپروفوکس شدن روی دیگر بیش فعالی و برعکس حواس پرتی ای که در بیش فعالی مشاهده میکنیم، هست.
هایپرفوکوس شدن رو افرادی که دارای بیش فعالی و نقص توجه هستن، چجوری تاثیر میذاره؟
در مورد کودکان، واژه ی هایپرفوکوس شدن، میتونه خودشو با انجام بازیهای ویدیویی یا تماشای کارتون یا فیلم مورد علاقشون نشون بده. در مورد بزرگسالان هم میتونه خودشو با غوطه ور شدن در دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی و یا علاقه ی شدید به خرید کردن نشون بده.
هرچند که نتیجه ی این دو تا یکسان هست، و تا زمانی که چیزی یا کسی مداخله نکنه، ممکنه که این فعالیت تا چندین ساعت ادامه پیدا کنه، تا جایی که از خیلی از روابط یا کارهای مهم غافل بشن. (حتی غذا خوردن)
به گفته ی یک روانپزشک افرادی فکر میکنن که بیش فعالی و نقص توجه ضرورتا به معنی نداشتن توجه و تمرکز هست، در اشتباهن، بلکه اگه دقیقتر نگاه کنیم میبینیم که افراد دارای نقص توجه و بیش فعالی دارای سیستم توجه و تمرکز منظمی نیستن و درواقع در نگهداری تمرکز مشکل دارن نه در ایجاد تمرکز
خواستگاری رفتن مهم ترین قرار زندگی شماست که احتمالا تجربه زیادی درباره آن ندارید. بنابراین با خواندن این توصیه ها می توانید بهتر برای این جلسه مهم آماده شوید.
1.گفت و گو پس از انجام خواستگارى رسمى از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهى از بعضى شرایط که در مرحله تفحص به دست مى آید، انجام گیرد نه در ابتداى آشنایى. به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد.
2.گفت و گو باید خونسردانه و با آمادگى قبلى و در فضایى آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران صورت گیرد.
3.شیک، تمیز و معطر باشید. زمانی که به خواستگاری می روید، زیباترین لباسهایتان را به تن کنید و پوششی شیک و مناسب داشته باشید. اولین دیدارها همیشه در اذهان باقی می مانند. عده ای با لباس های نامناسب و نه چندان تمیز به خواستگاری می روند و تصورشان این است که این شخص باید وضعیت زندگی مرا بداند در صورتی که این وضعیت خاطره خوشی به جا نمی گذارد.
4.اگر در تحقیقات خود قبل از مراسم خواستگاری به علایق دخترخانم در مورد رنگ، عطر یا گل پی برده اید، او را با آنها مجذوب کنید. البته افراط نکنید تا شخصیتی وابسته از خود نشان ندهید.
5.خودتان باشید. در هنگام صحبت کردن با فرد مورد نظر در اولین جلسه بنا را بر صداقت و یکرنگی بگذارید و متعهد شوید که آنچه می گوئید کاملاً از سر صدق و صفا باشد و به این تعهد خود نیز پای بند شوید. سعی کنید مجسمه نباشید و تا حدی راحت بنشینید. صداقت در رفتار و گفتار، اضطراب شما را به شدت کاهش خواهد داد.
6.متین باشید. در تمام طول مراسم خواستگاری متانت و وقار باید از ناحیه هر دو خانواده مراعات شود و رفتارهای نامناسب و جلف، ذهنیت های بدی را رقم می زنند. جلف بازی، شما را بانشاط، سرزنده و اجتماعی نشان نمی دهد!
7.چشم چرانی ممنوع. اجازه ندهید احساس کند چشمانتان مانند یک شکارچی، او را خیره وار وارسی می کند. گاهی (فقط گاهی) که احساس می کنید به شما نگاه می کند به او نگاه کنید تا احساس کند برای زیبائی او ارزش قائلید.
8.حد و مرز خود را حفظ کنید. چه از لحاظ شرعی و چه از لـحاظ اجـتـماعی نباید تا زمانی که با همسر آینده خود محرم نشده اید او را لمس نمایید. سعی نکنید دست او را بگیرید و یا چسبیده به او بنشینید.
9.فاصله مجاز را رعایت کنید. نه آنقدر از یکدیگر دور بنشینید که مجبور باشید بلند صحبت کنید و نه آنقدر نزدیک که جسور به نظر برسید. فاصله مناسب، ارتباط عاطفی را قوی تر خواهد نمود.
10.جهت نشستن مهم است. کاملا روبروی هم نباشید. کمی متمایل باشید طوری که وقتی خواستید یکدیگر را ببینید مجبور باشید کمی سرتان را برگردانید. البته نه آنقدر که از دایره دید بیرون باشید و چهره یکدیگر را کامل نبینید. خوب است اگر صندلی ها فاصله یا جهت مناسبی ندارد، آنها را تنظیم کنید.
ساده آغاز کنید. بهتر است به عنوان اولین سئوال از فرد مقابل بخواهید خودش را کامل معرفی کند. به عبارت دیگر از او بخواهید خلاصه ای از گذشته زندگیش برای شما بگوید. خوب است بدانید او بر نکاتی تکیه خواهد کرد که برایش مهم است.
یکی دیگر از دلایل اصرار بعضی به ازدواج با یکی از اعضای فامیل، این است که خانوادهها و بهخصوص والدین دختر خانمها ترجیح میدهند دخترشان به جای ازدواج با غریبه و زندگی در محلی دور از دسترس آنها با فردی از اقوام ازدواج و نزدیک به آنها زندگی کند و از لذت ملاقات و حضور نوههایشان برخوردار شوند. علاوه بر اینها، بسیاری از خانوادههای متمول ترجیح میدهند با ازدواج خویشاوندی اموال و داراییهای خود را درون خانواده نگه دارند و نسل به نسل انتقال دهند.ه
بعضی از مطالعات حاکی از این است که طلاق و جدایی در ازدواجهای خویشاوندی کمتر است. البته حقیقت این مطلب بیشتر از آنجا ناشی میشود که طلاق در ازدواجهای فامیلی سختتر از ازدواجهای دیگر انجام میگیرد چراکه با جدایی دو نفر از هم، اغلب کل روابط خانوادگی تحتالشعاع قرار میگیرد و ممکن است باعث از هم پاشیده شدن یک فامیل شود، بنابراین در اکثر موارد در صورت ایجاد اختلاف، بزرگان و ریشسفیدان بین زن و شوهر داوری و آشتی و مسالمت را بین آنها برقرار میکنند.
معایب ازدواج فامیلی
اول اینکه احتمال دخالت اطرافیان در زندگی زن و شوهر در ازدواجهای فامیلی بیشتر از سایر ازدواجهاست و دامنه این دخالتها معمولا گستردهتر و فراتر از خانوادههای درجه 1 دوطرف است و اغلب به کل فامیل کشیده میشود. مراقبان بهداشت و سلامت و متخصصان علم ژنتیک، خطر بیماریهای مادرزادی انتقالیافته به فرزندان را در مقابل تمام مزایای بالقوه اجتماعی-اقتصادی ازدواجهای فامیلی مهم و جدی قلمداد میکنند و در خصوص آن هشدار میدهند.
در ازدواجهای فامیلی در مقایسه با سایر ازدواجها نرخ باروری و تولد کمی بالاتر است و میزان سقط تفاوت بارزی ندارد. مردهزایی و مرگ نوزاد از جمعیت عمومی بالاتر و شیوع نقایص حین تولد حدود 3-2 درصد بیشتر از نوزادان حاصل از ازدواج غیرفامیلی است. هرچند شاید این تفاوت درصدی اندک باشد اما با احتساب آمار موالید سالانه عدد قابلتوجهی به دست میآید.
علت بالا بودن نقایص و اختلالات مادرزادی از این قرار است که زمانی که ژن مخصوص بیماری در پدران و اجداد مشترک زن و شوهر وجود داشته باشد و از یک طرف به مادر و از طرف دیگر به پدر منتقل شود و این ژن مخصوص هم از پدر و هم از مادر به کودک به ارث برسد، در نتیجه تجمع این ژن در فرزند احتمال بروز و شدت آن بیماری بیشتر خواهد شد.