کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

درمان شناختی رفتاری چیست؟

کلینیک روانشناسی و روانپزشکی ویان-بخش مشاوره روانشناسی کودک

درمان شناختی رفتاری مبتنی بر این ایده است که نحوه تفکر و عمل ما بر احساس ما تأثیر می گذارد. با تغییر تفکر تحریف شده و رفتاری که ناکارآمد است، می توانیم احساسات خود را تغییر دهیم. در مورد کودکان کوچکتر، تمرکز اول بر بخش رفتاری CBT می تواند موثرترین باشد.

برای درک چگونگی عملکرد CBT، ابتدا به درک نحوه عملکرد اضطراب کمک می کند. اضطراب جدی درمان نشده در طول زمان بدتر می شود، نه بهتر، زیرا کودک می آموزد که اجتناب حداقل در کوتاه مدت در کاهش اضطراب موثر است. اما همانطور که کودک - و در واقع، کل خانواده - برای جلوگیری از ایجاد این ترس ها تلاش می کنند، فقط قدرتمندتر می شوند. هدف در CBT اساساً حذف رفتار اجتنابی است.برای ارتباط با روانشناس کودک در تهران اینجا کلیک کنید

یکی از مهم ترین تکنیک ها در CBT برای کودکان مبتلا به اضطراب،مواجهه و پیشگیری از پاسخ نام دارد ایده اصلی این است که بچه‌ها در گام‌های ساختاریافته، تدریجی و در یک محیط امن در معرض چیزهایی قرار می‌گیرند که باعث ایجاد اضطراب آنها می‌شود. همانطور که آنها به نوبه خود به هر یک از محرک ها عادت می کنند، اضطراب از بین می رود و آنها آماده هستند تا محرک های قدرتمندتری را به کار گیرند.

مواجهه درمانی با گفتار درمانی سنتی که در آن بیمار و درمانگر ممکن است ریشه های اضطراب را به امید تغییر رفتارشان کشف کنند بسیار متفاوت است. در مواجهه درمانیسعی می کنیم برای رهایی از ترس، رفتار را تغییر دهیم.

مواجهه درمانی بر انواع مختلفی از اضطراب، از جمله اضطراب جدایی ، فوبیا، اختلال وسواس فکری اجباری (OCD) و اضطراب اجتماعی موثر است .

قلدر در مغز

برای کودکان مبتلا به اختلالات اضطرابی این روند با کمک به آنها و والدینشان شروع می شود، تا کمی از اضطراب فاصله بگیرند و شروع کنند به آن به عنوان چیزی جدا از آنچه که هستند فکر کنند. یکی از راه‌هایی که من این کار را انجام می‌دهم این است که از آن‌ها بخواهم آن را به‌عنوان «قلدر در مغز» تصور کنند، و من بچه‌ها را تشویق می‌کنم که اسمی برای قلدر بگذارند و با او صحبت کنند. بچه‌هایی که با آنها کار کرده‌ام، او را جادوگر، آقای رئیس، چاکی، جوکر، و در مورد برخی از نوجوانان، نام‌هایی می‌گویند که من نمی‌توانم اینجا تکرار کنم.

توضیح می‌دهیم که می‌خواهیم مهارت‌های مقابله با قلدر را آموزش دهیم، و به کودکان این ایده را می‌دهیم که می‌توانند اضطراب خود را به جای کنترل کردن آن کنترل کنند.

همچنین مهم است که به بچه ها کمک کنیم تا بفهمند اضطراب آنها چگونه بر زندگی آنها تأثیر می گذارد. من واقعاً ممکن است کارهایی را ترسیم کنم که یک کودک به دلیل ترس‌هایش نمی‌تواند انجام دهد - مانند خوابیدن در رختخواب خود ، یا رفتن به خانه دوست ، یا تقسیم وعده‌های غذایی با خانواده خود - و این که چه احساسی در آنها ایجاد می‌کند. اینکه بچه‌ها بفهمند اضطرابشان چگونه کار می‌کند و جلب اعتمادشان مهم است، زیرا قدم بعدی - مقابله با ترس‌هایشان - به اعتماد آنها به من بستگی دارد.

با پذیرش مشاهدات رابرت فراست مبنی بر اینکه "تنها راه حل است"، مواجهه درمانی به آرامی و به طور سیستماتیک به کودک کمک می کند تا با ترس های خود روبرو شود، بنابراین آنها می توانند یاد بگیرند که اضطراب خود را تا زمانی که فروکش کند تحمل کنند به جای اینکه با جستجوی اطمینان، فرار، اجتناب یا درگیر شدن در واکنش نشان دهند. رفتارهای تشریفاتی مانند شستن دست ها

مواجهه درمانی چگونه کار می کند؟

اولین قدم شناسایی محرک ها است. ما یک «سلسله مراتب ترس‌ها» را طراحی می‌کنیم - مجموعه‌ای از چالش‌های فزاینده، که هر کدام قابل تحمل هستند و با هم باعث پیشرفت قابل توجهی می‌شوند. به جای اینکه با اصطلاحات سیاه و سفید فکر کنند - من نمی توانم سگی را لمس کنم یا نمی توانم از روی پل عبور کنم - از بچه ها خواسته می شود تا درجات دشواری را در نظر بگیرند. ممکن است از کودکی که ترس از آلودگی دارد، بپرسیم: «در مقیاس 1 تا 10، لمس کردن دستگیره در با یک انگشت چقدر دشوار است؟ برای دست زدن و باز کردن در؟»

برای کودکی که از استفراغ ترس دارد ، ممکن است بپرسیم: نوشتن کلمه استفراغ چقدر دشوار است؟ اگر این عدد 3 باشد، گفتن "امروز استفراغ خواهم کرد" ممکن است 5 باشد. دیدن کارتونی از کسی که استفراغ می کند ممکن است 7 امتیاز دهد. برای تماشای یک ویدیوی واقعی از فردی که استفراغ می کند ممکن است 9 باشد. در بالای سلسله مراتب باید احتمالا چیزی می خورد که کودک فکر می کند باعث استفراغ او می شود. با رتبه‌بندی این ترس‌های مختلف، بچه‌ها متوجه می‌شوند که برخی از آنها کمتر افراطی و قابل کنترل‌تر از آن چیزی هستند که فکر می‌کردند.

در مرحله بعد، کودک را در خفیف ترین شکل ممکن در معرض محرک قرار می دهیم و تا زمانی که اضطراب فروکش کند از او حمایت می کنیم. ترس، مانند هر احساسی، با گذشت زمان کاهش می‌یابد و کودکان با کاهش اضطراب، احساس تسلط پیدا می‌کنند.


هشت ویژگی اصلی که یک روانشناس باید داشته باشد

دانستن اینکه چه ویژگی‌هایی در یک روانشناس مهم‌تر است می‌تواند ارزشمند باشد - چه به دنبال درمان باشید، چه در حال کاوش در یک حرفه در روان‌شناسی یا هر دو باشید. خصوصیات شخصی ممکن است ذاتی یا اکتسابی باشد. روانشناسان موفق دارای بسیاری از ویژگی های بین فردی هستند که شما در دوست، مربی یا مربی به دنبال آن هستید. آنها صمیمی، صمیمی، دلگرم کننده هستند و روی موفقیت شما سرمایه گذاری می کنند. علاوه بر این، روانشناسان به آموزش و اعتبار مناسب برای مشاوره با مشتریان نیاز دارند.برای ارتباط با دکتر روانشناس خوب در تهران اینجا کلیک کنید.

اشتیاق برای یادگیری

تعهد به یادگیری مادام العمر مشخصه یک روانشناس تواناست. از آنجایی که ایده‌ها و رویکردهای درمانی جدید به طور مداوم ظهور می‌کنند، روانشناسان باید با شرکت در سمینارها، بررسی یافته‌های تحقیقات مبتنی بر شواهد و مشورت با همکاران، حرفه خود را حفظ کنند. اگر روانشناس آمادگی کافی برای کار با نوع خاصی از مشتری یا موقعیت را نداشته باشد، تمایل به کمک به افراد می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. توصیه های نامناسب یا تشخیص نادرست می تواند به شدت به مشتری آسیب برساند. روانشناسان باید خودآگاهی داشته باشند تا مناطقی را که نیاز به آموزش بیشتر دارند تشخیص دهند.

یکدلی

روانشناسان احساس همدلی و نگرانی واقعی دارند. آنها متوجه تفاوت های ظریف در لحن صدا و زبان بدن می شوند. مهارت هایی مانند گوش دادن فعال و تأمل، مراجع را تشویق می کند تا افکار، احساسات و باورهای سرکوب شده را به اشتراک بگذارد. روانشناسان با درک و پذیرش احساسات قدرتمندی که تخلیه می شوند، ارتباط برقرار می کنند. آنها در تلاش برای درک آنها و ایجاد تغییر هنگام کار با مشتریان زندانی مانند مجرمان جنسی، واکنش ها و احساسات خود را مدیریت می کنند.

توانایی حل مسئله

گرچه روانشناسان وسوسه انگیز هستند، اما در برابر اصرار توصیه کردن مقاومت می کنند. در عوض، آنها صبورانه منتظر هستند تا مشتری صحبت خود را باز کند، مشکلات را شناسایی کند و دلایل نارضایتی خود را از شرایط زندگی بیان کند. انگیزه با اشاره به تناقضات بین اهداف مشتری و رفتار نامناسب برانگیخته می شود. اهداف مورد بحث قرار می گیرد و یک طرح درمانی ایجاد می شود که مراحل بعدی درمان را مشخص می کند.

مرزهای مناسب

روانشناسان به مرزها پایبند هستند و هرگز از خط رابطه حرفه ای و درمانی عبور نمی کنند. آنها فاصله شخصی مناسب را حفظ می کنند. پس از ساعت‌هایی که روان‌شناس در دسترس نیست، به مراجعان دستورالعمل‌هایی برای درخواست کمک داده می‌شود. روابط عاشقانه با مشتریان به دلیل تفاوت قدرت، کدهای اخلاقی و قوانین استثمار جنسی که چنین اقداماتی را منع می کند هرگز مورد توجه قرار نمی گیرد.

امانت

مشتریان متوجه می شوند که آیا یک روانشناس قابل اعتماد است یا خیر. روانشناسان با تاکید بر رازداری نشان می دهند که می توان به آنها اعتماد کرد. به عنوان بخشی از دریافت اولیه، مشتریان از حقوق حریم خصوصی خود مطلع می شوند و از هرگونه استثنای محرمانه، مانند تهدید به آسیب قریب الوقوع به خود یا دیگران مطلع می شوند. روانشناسان به مراجعان اطمینان می دهند که آزادانه افکار و احساسات خود را بدون قضاوت به اشتراک بگذارند. بازخورد به مشتریان سازنده و حمایتی است.

صبر

روانشناسان واقع گرا هستند که تشخیص می دهند که رفتارهای طولانی مدت و ناسازگار را نمی توان به سرعت فراموش کرد. به جای اینکه به مشتری بگویند چه چیزی را باید تغییر دهد و چگونه آن را تغییر دهد، با صبر و حوصله مشتری را در فرآیند خودیابی راهنمایی می کنند. آنها می پذیرند که پیشرفت غیرخطی است و پسرفت ها رایج است. مشتریان عصبانی یا مقاوم قبل از اینکه آماده انجام این کار شوند مجبور یا دستکاری نمی شوند تا تغییر کنند.

هسته اخلاقی جامد

روانشناسان اخلاقی استانداردهای تعیین شده توسط هیئت صدور مجوز دولتی روانشناسی و کد اخلاقی انجمن روانشناسی آمریکا را درونی می کنند. آنها صراحت، صداقت و شفافیت را نشان می دهند. همه چیز از مشاوره به مشتریان گرفته تا نوشتن یادداشت های پرونده تا صورتحساب بیمه بسیار سرزنش است. رفتارهای روانشناسان اخلاقی با نگرش ها و ارزش های اظهار شده آنها همخوانی دارد.

حساسیت بین فرهنگی

خودآگاهی و تعهد به تنوع، نمونه یک روانشناس مؤثر است. رویکرد کاتر کوکی برای تشخیص و درمان مراجعان در یک جامعه کثرت‌گرا کارساز نیست. روانشناسان آگاه اجتماعی ساختارهای اجتماعی مانند نژاد، قدرت، امتیازات و ستم سیستمی را درک می کنند. آنها تعصبات شخصی خود را می شناسند و با آنها مقابله می کنند و در عین حال تلاش می کنند در عمل خود منصفانه، عادلانه، منصفانه و فراگیر باشند.






مشخصات روانپزشک خوب

چه چیزی یک روانپزشک خوب و شایسته را می سازد؟ به نظر من، ویژگی های زیر کلیدی هستند:

  • مهارت های شنیداری و مشاهده خوب
  • یکدلی
  • تمایل به صرف زمان برای آموزش بیمار و خانواده در مورد تشخیص و درمان های توصیه شده
  • وسعت دانش
  • عمق دانش
  • فروتنی - حرفه ای و شخصی

3 مورد اول از این ویژگی ها نیازی به توضیح ندارند. بیشتر مردم می دانند منظورشان چیست. این 3 مورد از هر شخصی انسان خوبی می سازد ("تمایل به صرف وقت برای آموزش بیمار و خانواده" را با "تمایل به گذراندن وقت با دوستان و خانواده" جایگزین کنید). این اضافه شدن 3 مورد بعدی است که از یک انسان خوب تبدیل به یک روانپزشک خوب و شایسته می شود. بگذار توضیح بدهم.برای ارتباط با روانپزشک خوب در تهران کلیک کنید

وسعت دانش. علائم همپوشانی قابل توجهی بین تشخیص های روانپزشکی در داخل و در بین دسته های تشخیصی وجود دارد. به عنوان مثال، حواس پرتی می تواند نشانه ای از ADHD، اختلال رشد، هیپومانیا، شیدایی، افسردگی، روان پریشی، سوء مصرف مواد، اختلالات اضطرابی متعدد، اختلالات شخصیتی خاص باشد، یا می تواند بدون داشتن هیچ گونه اختلال روانپزشکی وجود داشته باشد. روانپزشکی که دانش گسترده ای دارد، حتی زمانی که به طور غریزی می داند که ممکن است با بیمار چه اتفاقی بیفتد، قبل از تصمیم گیری در مورد آن، دامنه وسیعی از امکانات تشخیصی را در نظر می گیرد.

همین امر در مورد درمان ها نیز صدق می کند. گستردگی دانش به این معنی است که پزشک راه حل های درمانی متنوعی (داروها، روان درمانی، ارجاعات) را در کیف خود خواهد داشت و بسته به بیماری بیماران مختلف از راه حل های متفاوتی استفاده می کند. او این ضرب المثل را به شما یادآوری نمی کند: "وقتی تمام چیزی که داری یک چکش است، همه چیز شبیه میخ می شود."

عمق دانش. منظور من از عمق دانش، این است که با توجه به شرایطی که برای درمان خود انتخاب می کند (به جای ارجاع)، یک روانپزشک ماهر تقریباً همه چیزهای مرتبط بالینی را که باید بداند می داند. اگر او نداند، حاضر است بفهمد. برای مثال، چنین روانپزشکی نه تنها در مورد فواید و خطرات بالقوه، بلکه در مورد محدودیت های درمان با دارو، روان درمانی، طب جایگزین و تنظیم سبک زندگی در درمان شرایط مختلفی که درمان می کند، ایده خواهد داشت. او می‌دانست که چه زمانی درمان‌های کمتر یا هیچ درمانی نشان داده نمی‌شود.

فروتنی. یک روانپزشک متواضع و حرفه ای به طور مداوم آگاه است که تشخیص روانپزشکی هنوز یک کار بسیار ذهنی است، یعنی هیچ آزمایش تشخیصی قطعی خون یا تصویربرداری (CT اسکن، MRI، و غیره) وجود ندارد که بتواند تشخیص را تأیید کند. این آگاهی رفتار او را در قالب این باور شکل می‌دهد که مهم نیست چقدر به تشخیص اولیه‌اش از بیمار اطمینان دارد، تا زمانی که بیمار را برای مدتی دنبال نکرده باشد، تشخیص موقتی خواهد بود و ممکن است تغییر کند. بر اساس داده های جدید یک روانپزشک متواضع حرفه ای مایل است این احتمال را در نظر بگیرد که بسیاری از درمان های رایج واقعاً مناسب یک بیمار خاص نیستند.

فروتنی شخصی این روانپزشک در نحوه برخورد او با بیمار با آگاهی همیشگی از این که بیمار، حتی در بدترین مراحل بیماری روانی، برابر با او به عنوان یک انسان است، منعکس می شود. اما در صورت تصادف در خانواده‌ای با خطرات ژنتیکی متفاوت و زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی یا فرهنگی متفاوت، او به خوبی می‌تواند از هر یک از بیماری‌هایی که بیمارانش را رنج می‌دهد، رنج ببرد.



راه هایی برای افزایش عزت نفس کودک


افزایش اعتماد به نفس فرزندتان باعث افزایش عزت نفس او می شود. به عنوان یک والدین، می‌توانید با دادن زمان به فرزندتان و نشان دادن علاقه خود به کاری که انجام می‌دهند، عزت نفس او را تقویت کنید.برای ارتباط با بهترین روانشناس کودک در تهران اینجا کلیک کنید

شما می توانید اهداف واقع بینانه ای را برای فرزندتان تعیین کنید و او را تشویق کنید که برود. اگر اشتباه کردند بپذیرید، پس از بهبودی جشن بگیرید. علایق و دوستی های آنها را تشویق کنید و مطمئن شوید که احساس می کنند شنیده می شوند و می توانند برای خودشان تصمیم بگیرند.

همچنین می توانید آنها را زیاد در آغوش بگیرید، زیاد به آنها لبخند بزنید و اجازه دهید احساسات خود را بیان کنند.

فرزندتان را تشویق کنید که باور کند می‌تواند موفق شود، کارهای بزرگ را به مراحل کوچک‌تری تقسیم کند که می‌تواند به آن دست پیدا کند و بداند در صورت نیاز می‌تواند درخواست کمک کند.

کنار آمدن با ناامیدی

یادگیری روش های مثبت برای مقابله با ناامیدی زمانی که آنها چیزی را به درستی دریافت نمی کنند یا نمی توانند به مسیر خود برسند نیز برای رشد عزت نفس کودکان مهم است.

هدایت کودکان نوپا و پیش دبستانی از طریق این احساسات می تواند دشوار باشد، اما با یادگیری کنار آمدن با احساسات خود، عزت نفس خود را افزایش می دهند.

اعتماد به نفس در مدرسه

وقتی در مدرسه هستند، به فرزندتان نشان دهید که برای استعدادهای فردی شان ارزش قائل هستید و نه فقط برای نمراتشان. روی نقاط قوت آنها تمرکز کنید. در مورد مدرسه اطلاعات کسب کنید و در جلسات اطلاع رسانی شرکت کنید. زمانی را برای گوش دادن به صحبت های فرزندتان در مورد کارهایی که در مدرسه انجام می دهد اختصاص دهید. اگر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، با معلمان خود صحبت کنید یا از کمک حرفه ای استفاده کنید.

اسباب بازی های هوشمند برای کودکان نوپا


  • توپ ها. توپ ها چه پرتاب شوند، چه غلت بخورند، چه دستگیر شوند یا پرتاب شوند، توپ ها مهارت های حرکتی درشت، هماهنگی دست و چشم و مهارت را تشویق می کنند.برای مشاوره با روانپزشک در تهران اینجا کلیک کنید.
  • اسباب بازی های مرتب سازی شکل پازل‌های گیره دار، فنجان‌ها یا بلوک‌های تودرتو، و سطل‌هایی با سوراخ‌هایی برای بلوک‌های شکل‌های مختلف، هماهنگی دست و چشم و مهارت‌های حل مسئله را به چالش می‌کشند.
  • اسباب بازی های مکانیکی اسباب‌بازی‌های پاپ‌آپ و جعبه‌های «مشغول» با دستگیره‌ها، دکمه‌ها و اهرم‌ها، مهارت‌های حرکتی ظریف و حل مسئله را تشویق می‌کنند و علت و معلولی را آموزش می‌دهند.
  • اسباب بازی های نقش آفرینی آشپزخانه‌های بازی، کیت‌های پزشک و مجموعه‌های گلف به کودکان کمک می‌کند تا با تقلید از اعمال شما و سایر بزرگسالان تأثیرگذار، یاد بگیرند که جهان چگونه کار می‌کند. عروسک‌ها و حیوانات عروسکی به بازی‌های وانمودی تشویق می‌کنند (شاید یک مهمانی چای برای خرس‌های عروسکی؟) و با آموزش به بچه‌ها نحوه ابراز احساسات و مراقبت از چیزی که دوست دارند به رشد اجتماعی و عاطفی کمک می‌کنند.

کودکان پیش دبستانی: چگونه بازی