کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

بهترین زمان برای مشاوره پیش از ازدواج

این سوالی است که خیلی از مراجعه کنندگان از ما می پرسند.

موضوعی که در مشاوره پیش از ازدواج مهم است، زمان آن است. که چه زمانی برای مشاوره پیش از ازدواج خوب و بهتر است.

همان طور که از اسم این مشاوره مشخص است، بهتر و مفیدتر است که این مشاوره قبل از دوران نامزدی و عقد باشد و در زمان آشنایی یعنی دوران دوستی و یا ابتدای خواستگاری و دوران آشنایی دو طرف با هم باشد. چرا که در این زمان بهترین و بیشترین اثر را در انتخاب خواهد داشت. لازم به ذکر است دوستانی که این مراحل را گذرانده اند و در دوران نامزدی یا عقد می باشند، نگران نباشند چرا که در این مرحله هم گرفتن مشاوره برای زندگی مشترک بسیار مفید و سودمند خواهد بود و آموزش مهارت ها و نقش ها کمک می کند که اگر هر کدام از طرفین مسئله و مشکلی دارند آن موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد و بهترین راه کار و تصمیم در مورد آن موضوع گرفته شود و آموزش های این مدت باعث می شود طرفین زندگی شادتر و موفق تری را در زیر یک سقف شروع کنند.

تعداد جلسات مشاوره پیش از ازدواج

با توجه به اینکه مشاوره پیش از ازدواج در کدام مرحله ها شروع شود و با توجه به سنجش شخصیت ها مشاوره ازدواج بین 4 تا 8 جلسه طول می کشد.

تعدادی از این جلسات به صورت فردی و تعدادی از آنها به صورت دو نفری و زوجی می باشد.

در مواردی که زوجین خواهان کلاس های گروهی باشند، می توانند در کارگاه های آموزشی قبل از ازدواج شرکت کنند.

روان شناسی کودکان پیش دبستانی


خصوصیات کودکان پیش از دبستان

از خصوصیات جسمانی کودکان پیش دبستانی می‌توان به مواردی مانند: جنب و جوش زیاد، انرژی فراوان، عادت به استفاده از یک دست (90 درصد راست دست هستند )، عدم توانایی برای نشستن ساکت و آرام به مدت طولانی و… اشاره کرد.

از خصوصیات اجتماعی کودکان پیش دبستانی می‌توان مواردی مانند داشتن یک یا دو دوست نزدیک و تغییر به سرعت دوستی‌ها  ، داشتن گروه‌های باز کوچک، علاقه به بازی‌های نمایشی، تاثیر از برنامه‌های تلویزیونی و… را عنوان کرد.

از خصوصیات عاطفی کودکان پیش دبستانی می‌توان به ابراز آشکار عواطف، تخیل فعال، لکنت زبان، ترس‌های زیاد و حسادت اشاره کرد .

یکی از مشکلات بیشتر کودکان لج بازی است. لج بازی کودکان معمولا از سنین 3 سالگی شروع می‌شود. در این دوران کودکان برای اثبات موجودیت خود و حفظ استقلال در مقابل خواست و نظر والدین مخالفت می‌کنند. در صورتی که این روند لج بازی ادامه پیدا کند و به درستی رفتار نشود، می‌تواند  برای آینده آن ها مشکلاتی ایجاد کند.

ویژگی‌های تفکر کودک پیش از دبستان

اکثر والدین به نحوه و رشد تفکر کودکان پیش دبستان توجهی ندارند. با این وجود محققان به وجود رابطه‌ای بین تفکر و گفتار اشاره می‌کنند. جهت آشنایی والدین با تفکرات کودکان در زیر به بخش کوچکی از تفکرات کودکان اشاره می‌شود.

تفکر تخیلی

کودکان در سنین 5 تا 7 سالگی تفکر تخیلی بالایی دارند و می‌توانند در مورد موضوعی بدون حضور مستقیم خود توضیح دهند و راجع به آن خیال پردازی کنند.

تفکر سحر آمیز

کودکان در این سن فکر می‌کنند آرزوها و احساسات آن‌ها بر اتفاقات  اطراف شان تاثیر می‌گذارد. به طور مثال، اگر خواهر او مریض باشد، کودک علت مریضی او را می‌تواند  به تصور خود مبنی بر این که با خواهرش دعوا کرده و در آن لحظه فکر کرده خواهرش نباشد نسبت دهد. این تفکرات غیرمنطقی می‌توانند منجر به حس گناه و اضطراب در کودک شوند. پس لازم است جهت جلوگیری از ایجاد احساس گناه ضمن آشنایی با نحوه تفکر کودک با او صحبت کنید و علت مسائل را برای او توضیح دهید.

تفکرخود محوری

کودکان در سنین زیر 5 سال تفکر خود محور دارند. در تفکر خود محور کودک نمی‌تواند خود را از بیرون ببیند یا نمی‌تواند  شرایطی را که نیاز به جدا شدن از خود و درک موقعیت دیگران باشد را بفهمد. کودک در این سنین خود را در مرکز دنیا می‌بینند و دنیا را از زوایه خود می‌بیند. برای همین اگر به او گفته شود آرام تر بازی کند تا برادر او درس بخواند، وی قادر نیست خود را به جای برادرش بگذارد و موقعیت برادرش را درک کند و به خاطر او آرام تر بازی کند. زیرا توانایی شناختی لازم برای این کار را پیدا نکرده است.

زنده پنداری

کودک در سنین پیش دبستانی ، ویژگی‌‌های انسانی را به اشیای بی جان نسبت می‌‌دهد . بنابراین زمانی که در هنگام دویدن،  یا بازی کردن با میز برخورد می‌‌کند و به زمین می‌‌خورد، ممکن است بگوید این میز است که عمداً باعث زمین خوردن وی شده است.

درک زمان

کودک پیش دبستانی نمی‌‌‌تواند  طول مدت زمان را دقیقاً درک کند. وی زمان را در ارتباط با برنامه روزانه خودش درک می‌‌کند، بنابراین وقتی می‌‌خواهید زمان انجام کاری را به او یادآوری کنید. لازم است آن را در رابطه با کارهای روزانه بیان کنید. مثلاً برای اینکه به کودک نشان دهید 20 روز دیگر به مسافرت خواهید رفت، می‌‌توانید از یک تقویم بزرگ استفاده کنید و گذشت هر روز را با یک علامت مشخص کنید و به او نشان دهید.

آماده سازی کودکان پیش دبستانی

بر اساس توانایی‌های کودکان، روش هایی برای آماده سازی تفکر کودکان پیش دبستانی وجود دارد که از این میان می‌توان به صورت خلاصه به  موارد زیر اشاره کرد

1- برای آماده سازی کودکان قبل از دبستان با  آموزش مهارت‌های حرکتی، کلامی، تقویت ذهن و تفکر کودکان، شناخت شکل‌ها و شناخت رنگ‌ها کودک خود را برای ورود به این مرحله آماده کنید .

2- در اختیار گذاشتن فعالیت‌هایی که نیاز به تفکر کودک دارد. مانند بهره گیری و استفاده از اسباب بازی‌های آموزشی مناسب مثل مجموعه چیدنی، جور کردن قطعات پازل و بازی کودکان می‌تواند زمینه ساز تقویت ذهن، یادگیری و تجزیه و تحلیل باشد که به تقویت تفکر کودکان کمک خواهد کرد.

3- از کودک خود بخواهید  آرزوهایش را بیان کند و با سوال کردن از کودک در خصوص این که چگونه می‌خواهد به آرزوهایش برسد، تفکر کودک خود را تقویت کنید.

4- بیشتر کودکان در سال های 5-6 سالگی نمی‌توانند زمان گردش و استراحت را از هم تشخیص دهند و آن را تفکیک کنند. در چنین شرایطی باید با شکیبایی زمان انجام هر کاری را  به آن‌ها آموزش دهید.

5- تفکر خلاقانه در کودکان در سنین 3-4 سالگی آغاز می‌شود. سعی کنید با تحریک تخیل کودک، به رشد تفکر خلاقانه کودک خود  کمک کنید. رشد خلاقیت کودک می‌تواند زمینه ساز نوآوری در آینده شود.

نکاتی مهم در روان شناسی کودکان پیش دبستانی

1- برای ذهن فعال کودک شما سوالات بسیاری به وجود می‌آید. سعی کنید. به سوالات کودکان به نحوی صحیح و با صبر پاسخ دهید.

2- با تقویت روحیه کنجکاوی در کودکان زمینه تفکر را در کودکان تقویت کنید.

3-با شناسایی توانایی‌ها و استعدادهای کودک سعی کنید او رادر انجام درست کارهایش تشویق کنید.

4-  باافزایش دانایی و تقویت توانایی‌های کودک زمینه انگیزه  لازم و تلاش برای دانستن بیشتر برای کودکان را فراهم کنید.

5-  اعتماد به نفس کودکان را تقویت کنید. این احساس در او به وجود آید که فکر او نیز دارای ارزش است و می‌تواند مفید واقع شود.

6- کودکان تفاوت‌های فردی با هم دارند. تفاوت های فردی کودک‌تان را بشناسید و با شناخت استعدادها‌، توانایی‌ها و نقاط ضعف او کودک را در ایجاد خلاقیت هدایت کنید .

7- با شناخت توانایی‌ها و استعدادهای کودک خود، از کودک‌تان به اندازه توانایی‌اش انتظار داشته باشید.

8- اجازه دهید کودکان مشکلاتشان را خودشان حل کنند و با کمک به آن‌ها ترس و اضطراب ناشی از مواجه شدن با مشکلات را از آنان دور کنید.

9- با  ارائه روش‌های مختلف برای حل مشکلات کودکان، راه‌های اندیشیدن را به کودک خود آموزش بدهید.

چگونه فرزندانمان دندان شیری سالمی داشته باشند.


یکی از معضلاتی که اکثر افراد با آن رو به رو هستند پوسیدگی دندانهای اولیه است . بر اساس آماری که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است بین 60 تا 90 درصد افراد در سراسر جهان با مشکل پوسیدگی دندان های اولیه رو به رو هستند و این مقوله یک مشکل عمومی است .

با توجه به اینکه شکل گیری دندان اولیه از دوره جنینی آغاز می شود اولین قدم در ارتقا سلامت دندان شیری اطفال، حفظ مراقبت مادر است. زیرا سلامت و تغذیه مادر بر کیفیت شکل گیری اندام های استخوانی، به خصوص دندان نوزاد بسیار موثر است بنابراین وضعیت روحی، دارو ها و موادی که مادر مصرف می کند اهمیت بالای در سلامت دندان های شیری فرزند در حین بارداری دارد.

مقوله بعدی اثر پوسیدگی دندان مادر بر فرزند است. از آنجا که میکروب های پوسیدگی می تواند از طریق دهان مادر به فرزند انتقال یابد  پوسیدگی دندان های مادر در خرابی دندان فرزند نقش بسزای دارد زیرا مادر بیشتر ارتباط دهانی را از لحاظ محبت و بوسیدن با فرزند دارد. بنابرای مادرانی با دندان های سالم یا حداقل فاقد پوسیدگی دارای فرزندانی با دندان های سالم تر هستند.

توصیه دیگر برای ارتقا سلامت دندان های اولیه مراجعه و چکاپ دندان های اطفال است. اولین چکاب از دندان های اطفال باید در سن 1 سالگی توسط متخصص دندان پزشک اطفال صورت پذیرد . این مراجعه هم سبب پیشگیری در پوسیدگی دندان های شیری شود و هم در صورت لزوم ترمیم های اولیه برای دندان­های  طفل را صورت دهد تا از ازدیاد پوسیدگی و خرابی سایر دندان های جلوگیری شود. باید توجه داشت چکاب دندان اطفال باید بیش از چکاب دندان های افراد بالغ باشد. زیرا دندان های شیری بیشتر در معرض پوسیدگی قرار دارند .



آیا دندان شیری نیاز به ترمیم دارند؟

اگر بخواهیم به لزوم ترمیم دندان های شیری پی ببریم کافی است به اهمیت دندان های اولیه باز نگاهی بی اندازیم. همانطور که گفتیم این دندانها در توسعه و شکل گیری فک و دهان نقش به سزای دارند. و افرادی با دندان های شیری پوسیده می توانند مشکلات جدی در فک و دندان های دائمی خود در آینده داشته باشند. پس با توجه به اهمیت دندان شیری می توان دلایل ترمیم دندان شیری را به ترتیب زیل بازگو کنیم.

    پر کردن دندان کودکان از گسترش عفونت جلوگیری می‌کند.
    لبخند و حالت دندان‌های کودکتان بر اعتماد بنفس او تاثیرگذار است.
    دندانهای اولیه الگویی برای رویش دندان‌های دائمی هستند. در صورت افتادن یا کشیدن آنها بخاطرپوسیدگی، دندان‌های دائمی ممکن است در جای نامناسبی رشد کنند.
    این دندان‌های  با آسان کردن کار جویدن، در تغذیه مناسب کودک نقش دارند.
    این دندان‌های  به کودک کمک می‌کنند تا بهتر صحبت کند.
    دندان‌های اولیه پوسیده می‌توانند بر رشد دندان‌های دائمی تاثیر گذار باشند.
    عدم درمان پوسیدگی دندان‌ها می‌تواند منجر به دنداندرد شدید کودکان و شاید ایجاد آبسه دندان گردد.



آیا در سونوگرافی رحم و تخمدان بارداری مشخص میشود؟


زمانی که تست بارداری شما مثبت شود شاید این سؤالات در ذهن شما نیز آمده باشد که چه زمانی بارداری در سونوگرافی مشخص می شود؟ در چند هفتگی می توان جنین را در سونوگرافی دید؟

قبل از هرچیز باید بگوییم که آزمایش خون شاید مناسب ترین روش برای تشخیص بارداری است. اگر هورمون بارداری یا HCG در جواب آزمایش موجود باشد نشان دهنده حاملگی فرد مورد آزمایش است .

لازم به ذکر است که امکان تشخیص بارداری درهفته اول تقریبا غیر ممکن است. اما از هفته چهارم بارداری به بعد نتایج تشخیص بارداری  درسونوگرافی دقیق تر است.

تشخیص سرطان رحم با سونوگرافی

سونوگرافی یکی از آزمایشاتی است که می توان برای بررسی رحم و تخمدان استفاه کرد که می تواند وجود سرطان یا توده را در رحم مشخص کند.

تشخیص سرطان رحم با سونوگرافی روش های مختلفی دارد. در سونوگرافی واژینال با استفاده از یک وسیله به نام پروب از داخل واژن تصاویری گرفته می شود.

این تصاویر به واسطه امواج اولتراسوند تشکیل می شوند و می توانند تصویر واضحی را از ارگان های داخلی بدن نمایان سازند.اگر متخصص در حین سونوگرافی متوجه توده شود ممکن است بیوپسی را تجویز کند.

برای انجام سونوگرافی بایستی مثانه پر باشد تا بتوان عکس های واضحی را از رحم و تخمدان گرفت.

تشخیص دلایل ناباروری در سونوگرافی رحم

کاربرد دیگری که سونوگرافی رحم دارد تشخیص علت های ناباروری است. در این سونوگرافی برای افزایش شانس بارداری و درمان ناباروری، تخمک ها سنجش و اندازه گیری می شوند.

اگر بیمار دچار بی نظمی قاعدگی شود پزشک سونوگرافی را تجویز می کند. یکی از دلایل نازایی می تواند آسیب های ناشی از کیست تخمدان باشد. بنابراین به واسطه سونوگرافی رحم می توان به اندازه گیری تخمک ها پرداخت.

5 چالش مشاوره قبل از ازدواج


1. چرا باید به مرکز مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنیم؟ آیا این توصیه برای زوج هایی است که با هم مشکل دارند؟
لازم به ذکر است که زوج درمانی برای همه است نه فقط زوج هایی که در روابط خود مشکل دارند. متأسفانه تحقیقات نشان می دهد که زوج ها به طور متوسط 6 سال با مشکلات خود دست و پنجه نرم می کنند تا به زوج درمانگر مراجعه کنند. حتی اگر شما و همسرتان با مشکل اساسی در رابطه خود برخورد نکرده اید، مشاوره قبل از ازدواج می تواند راه بسیار موثری برای افزایش صمیمیت و ارتباط بهتر باشد.
2. هزینه و زمان
مشاوره ازدواج مستلزم تعهد زمانی است و زوجین باید برای آن وقت بگذارند، اما مشاوره قبل از ازدواج اغلب یک مشاوره طولانی مدت نیست، اما اگر شما و همسرتان علاقه مند به کندوکاو عمیق تر و دقیق تر هستید، می توانید جلسات بیشتری را با مشاورتان بگذرانید. این تصمیم کاملاً به شما بستگی دارد.
پرداخت هزینه مشاوره ازدواج یک سرمایه گذاری ارزشمند در آینده ازدواج شما و سلامت و حال خوب شما است.

3. ترس از ندانسته ها و حوادث
مشاوره ازدواج می تواند با چالش های زیادی روبرو شود، به عنوان مثال ممکن است زوجین در ابتدا از مراجعه به مراکز مشاوره قبل از ازدواج اجتناب کنند و نتوانند با ترس و اضطراب ناشی از بیان ناگفته ها مقابله کنند. قطعاً در جلسات مشاوره مسائل سخت و مهم مطرح خواهد شد. زوج ها اغلب برای اولین بار نظرات، باور ها و عقاید شخصی خود را در مورد مسائل بیان می کنند. گاهی اوقات با کمک روانشناس ازدواج این مشکلات برطرف می شود و تصمیم به ازدواج گرفته می شود اما گاهی به این نتیجه می رسند که همسران مناسب یکدیگر نیستند.

4. آسیب عاطفی
یک روانشناس خوب محیط امنی را برای مراجعان ایجاد می کند تا بتوانند نظرات خود را بدون قضاوت بیان کنند. اما بیان افکار و احساسات گاهی اوقات می تواند احساسات را جریحه دار کند و در یک رابطه تعارض ایجاد کند. صادق بودن در بیان انتظارات، ترس‌ها، تردیدها و اهداف آینده ممکن است منجر به تعارضی کوتاه‌ مدت شود، اما بسیاری از زوج‌ها می ‌توانند این مسیر را طی کنند و با کمک بهترین مشاور ازدواج، روابط خود را تقویت کنند.

5. مشاوره قبل از ازدواج را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟
ملاقات با یک مشاور ازدواج می تواند به زوج ها کمک کند تا برای ازدواج و یک رابطه متعهدانه و طولانی مدت آماده شوند.
مشاوره تخصصی زناشویی با سنجش و شناخت تفاوت های شخصیتی دو طرف، نظر زوجین را در مورد این تفاوت ها جلب می کند وبه شناخت فرد نسبت به خودش کمک زیادی می کند. همچنین توجه داشته باشید که با باورها، ارزش ها، تاریخ و گذشته منحصر به فرد خود وارد رابطه ای می شوید که ممکن است همیشه با شریک زندگی و شریک عاطفی شما هماهنگ نباشد. ارزش‌ها، مذاهب و اعتقادات خانوادگی به قدری متنوع است که این تفاوت‌ها و نادیده گرفتن آنها می‌تواند مشکل ساز باشد. به عنوان مثال: بسیاری از افراد با این باور ازدواج می کنند که ازدواج راه حل بسیاری از مسائل مانند مالی، عاطفی، جنسی، اجتماعی و … است.