کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

درمان بیش فعالی کودکان و بررسی مضرات هر روش

هنگامی که کودک با اختلال بیش فعالی کودکان (ADHD) از سوی پزشک متخصص تشخیص داده می شود ، والدین اغلب نگران هستند که کدام روش درمانی برای کودک آنها مناسب است. گزینه های درمانی مختلفی وجود دارد و آنچه که بهترین نتیجه را دارد می تواند به کودک و خانواده فرد بستگی داشته باشد. برای یافتن بهترین گزینه ها ، توصیه می شود ابتدا به روش های کلی درمان بیش فعالی در کودکان آشنا شوید و سپس فراخور حال کودک و خود روش برتر را برگزینید.

به طور کلی در درمان بیش فعالی کودکان سه روش علمی بیشتر وجود ندارد و کلیه روش های درمانی بیش فعالی در این سه دسته قرار میگیرد . لازم به ذکر است بجز روش درمان نوع اول که روش درمان پیشرفته با لورتا نوروفیدبک است روش های درمانی دیگر فقط به عنوان کنترل کننده بیماری در کودک مورد استفاده قرار میگیرد و به مانند تجویز عینک برای کودک دچار اختلال بینایی است و هیچگاه درمان موثر را حاصل نمی آورد و تنها روش درمان موثر بیش فعالی روش اول که همان روش درمان با تکنولوژی پیشرفته لورتا می باشد است.

انواع روش های درمان بیش فعالی در کودکان

انواع روش های درمان بیش فعالی در کودکان را میتوان بر سه دسته تقسیم بندی نمود که شامل این موارد است :

  1. روش درمان با دستگاههای پیشرفته لورتا ( تنها روش درمان موثر بیش فعالی است )
  2. استفاده از داروی بیش فعالی بزرگسالان  و کودکان ( اعم از داروهای محرک، غیر محرک و سنتی )
  3. رفتار درمانی و مدیریت رفتار کودک به همراه آموزش برای والدین و …

هریک از روش های فوق دارای محدودیت هایی بوده و برای گروه سنی خاصی مناسب می باشند و همچنین دارای معایب و مضراتی نیز می باشند که در ذیل به هریک از آنها اشاره خواهیم نمود .

ازدواج با بیمار دو قطبی چگونه خواهد بود ؟

میانگین سنی شروع اختلال دوقطبی 26 سال می باشد و تعداد زنان و مردان مبتلا به این بیماری برابر می باشد . مشخصه ی اختلال دو قطبی نوسانات خلق است که می تواند از نسبتا خفیف تا شدید و از حالت نیمه شیدایی ، شیدایی تا افسردگی اساسی نوسان داشته باشد . قبل  از تجربه شیدایی و نیمه شیدایی ممکن است که فرد خلق متعادل یا به طور کلی خلق مثبتی داشته باشد . با این وجود ، خلق به سمت سر خوشی می رود ، یعنی به سمت خوشحالی شدیدی که ارتباط چندانی با واقعیت ندارد . فرد دچار سرخوشی پر انرژی ، خوش بین ، گشاده رو و خلاق است . ممکن است آن ها احساس کنند در بهترین حالت قرار دارند ، اما افراد حاضر در اطراف آن ها را غیر قابل تحمل ببینند احساس داشتن میل جنسی زیاد یکی دیگر از نشانه های نیمه شیدایی به حساب می آید ، به این معنی که ، افراد مبتلا علاقه ی زیادی به رابطه جنسی دارند و ممکن است برون ریزی جنسی از خود نشان دهد . در واقع گاهی اوقات پس از خیانت مشخص می شود که دچار اختلال دو قطبی بوده است .




علایم اختلال دو قطبی چیست ؟

نشانه های چنین افرادی یک هفته یا بیشتر به طول می انجامد . فرد گفتار سریع و تحت فشار ، مسابقه ی افکار و کاهش مشهود در نیاز به خواب را تجربه خواهد کرد . آن ها به گونه ای تحریک پذیر و جنجالی می شوند که ممکن است دور از شان آن ها باشد . خود بزرگ بینی آن ها می تواند آنقدر جنبه ی اغراق آمیز به خود می گیرد که هذیانی به نظر می رسند ، بهترین سکس تراپیست تهران بیان می کند که در خصوص مسائل جنسی در این بیماران ، ممکن است میل جنسی آن ها تا حدی زیاد شود و در نتیجه باعث بروز رابطه جنسی نا ایمن ، درگیر شوند . نظر به این که می توانند خیلی تحریک پذیر و عصبانی شوند ، ممکن است آن ها احساس کنند رفتن در پی روابط جنسی بیرونی برایشان موجه بوده و همسرشان را به خاطر فراهم نیاوردن رابطه ی جنسی کافی سرزنش کنند . آن ها ممکن است که تکانشگر نیز باشند .  در بین این دوره ها ، ممکن است فرد خلق نرمال را تجربه کند یا ممکن است افسرده شود ، به طوری که نشانه های افسردگی او غالبا ملاک های افسردگی اساسی را بر آورده می سازند . در صورتی که نوسانات خلق به طور مکرر اتفاق بیفتد مثلا به صورت روزانه یا ساعتی ، آن گاه ممکن است فرد مبتلا به اختلالات دو قطبی با گردش سزیع تشخیص داده شود .


زندگی با فرد اختلال دو قطبی چگونه خواهد بود ؟

روانشناس عصبانیت بیان می کند که زندگی کردن با یک فرد مبتلا به اختلال دو قطبی می تواند بسیار چالش بر انگیز باشد انرژی و خلق بالای آن ها می تواند امور روزمره خانواده را تضعیف کند . مشکلات شغلی ، تند خویی نسبت به عزیزان خود با رابطه ی عاشقانه مثبت و دراز مدت تداخل ایجاد می کند در واقع زمانی که یکی از طرفین مبتلا به اختلال دو قطبی باشد ، احتمال طلاق بالا خواهد بود .



در صورت مبتلا بودن به اختلال دو قطبی چه باید کرد ؟

مشاوران ازدواج بیان می کنند که در درجه اول ، فرد مبتلا به اختلال دو قطبی باید تا حد ممکن مسئولیت بیماری خود را به عهده بگیرد . اگر آن ها متاهل یا درگیر در یک رابطه هستند ، بهتر است فرد سالم در جلسات اولیه حضور پیدا کند تا این که هر دو بتوانند در خصوص اختلال دو قطبی و دارو درمانی اطلاعات کافی به دست بیاورند . فرد مبتلا به اختلال دو قطبی بر اثر بخشی دارو ها و درمان واقف نیست اما همسر او تغییرات او در طول درمان را متوجه می شود اما ممکن است فرد سالم از ایفای نقش مراقب خوشش نیاید و یا ممکن است که فرد مبتلا به اختلال دو قطبی دوست نداشته باشد تخت نظر قرار بگیرد .

علائم و نشانه های اختلال دوقطبی شخصیتی چیست؟


بررسی علائم و نشانه های اختلال دوقطبی کمک می کند تا بهتر متوجه شویم که اختلال دوقطبی چیست. نوع بروز علائم و شدت آن از فردی به فردی دیگر متفاوت است. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی،  ممکن است دوره های آشکار شیدایی یا افسردگی را تجربه کنند. از طرف دیگر ممکن است این اختلال درآنها بدون علائم واضحی مدت های طولانی، حتی سالها به طول بیانجامد. هم چنین این احتمال وجود دارد که فردی همزمان هر دو نوع علائم آن را به صورت کوتاه مدت و یا بلند مدت کنار هم تجربه کند.
همان طور که گفتیم دوقطبی شیدایی-افسردگی از دو قسمت تشکیل شده است : دوران شیدایی و دوران افسردگی.