کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

علل اضطراب اجتماعی

هنگامی که اضطراب اجتماعی پایدار و فراگیر باشد، می‌تواند منجر به تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی شود، یک وضعیت ناتوان‌کننده که تعاملات اجتماعی را از همه نوع استرس‌زا و چالش‌برانگیز می‌کند. اختلال اضطراب اجتماعی از ترکیبی از عوامل، از جمله استعداد ژنتیکی، تجربیات دوران کودکی و عملکرد غیرعادی مغز ناشی می شود. با وجود مشکلاتی که اضطراب اجتماعی برای مبتلایان ایجاد می کند، به شدت به درمان پاسخ می دهد و می توان علائم آن را به طور موثر مدیریت کرد.

تعریف اضطراب اجتماعی و اختلال اضطراب اجتماعی


اضطراب اجتماعی می تواند عمیقاً بر توانایی فرد برای اجتماعی شدن و برقراری ارتباط با افراد دیگر تأثیر بگذارد. برای کسانی که از اختلال اضطراب اجتماعی تمام عیار رنج می برند، که در هر سال تا هفت درصد از جمعیت بزرگسال را شامل می شود ، علائم اضطراب اجتماعی می تواند طاقت فرسا، ناتوان کننده و فراتر از توانایی کنترل باشد.

ویژگی های تعیین کننده اضطراب اجتماعی عبارتند از:

* ترس شدید از تعاملات اجتماعی در زمینه های مختلف

* اضطراب پیش‌بینی‌کننده که باعث می‌شود مبتلایان به اضطراب اجتماعی از فرصت‌های گفتگو یا سخنرانی در جمع اجتناب کنند

* علائم شدید اضطراب که در طول تعاملات اجتماعی ناخواسته یا استرس زا تجربه می شود

* مهارت های ارتباط کلامی ضعیف، که به دلیل ناتوانی فرد در تفکر واضح در هنگام تجربه اضطراب پیچیده است.

* خود ارزیابی بیش از حد انتقادی از عملکرد پس از پایان مکالمات یا ارائه های گفتاری

* عزت نفس پایین و کمبود اعتماد به نفس که با انتقاد مداوم از خود تقویت می شود.

هنگامی که با دوستان نزدیک یا خانواده تعامل ندارند، افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی شدید ترس عمیقی از قضاوت، طرد شدن، شرمساری یا تحقیر شدن در طول تعاملات اجتماعی دارند. هر چقدر هم که این ترس ها غیرمنطقی باشند، فرار از آنها دشوار است.

علل ژنتیکی اختلال اضطراب اجتماعی


افراد دارای والدین یا والدینی که از اختلال اضطراب اجتماعی رنج می‌برند، 30 تا 40 درصد بیشتر احتمال دارد که خودشان به این بیماری مبتلا شوند . با این حال، نمی توان دانست که چه مقدار از ارتباط اضطراب اجتماعی والد-کودک بر اساس ژنتیک و چه میزان بر اساس سبک فرزندپروری است که به طور طبیعی تحت تأثیر وجود این اختلال است.

تحقیقات اخیر در مورد نشانگرهای ژنتیکی خاص برای اضطراب اجتماعی بر تغییرات ژنی به نام SLCGA4 متمرکز شده است که در انتقال انتقال دهنده عصبی سروتونین نقش دارد، ماده ای شیمیایی که می تواند به تسکین اعصاب و تثبیت خلق و خوی کمک کند. هم کمبود و هم زیاد بودن سروتونین با علائم اضطراب اجتماعی مرتبط است و افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی برای تولید مداوم و بدون نوسان سروتونین تلاش می کنند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد