کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

مراقبت از کودک در برابر تعرض جنسی با حضور فعالانه والدین


توجه نداشتن به کودک و اهمیت ندادن به دغدغه‌هایش به خصوص در سنینی که او به مدرسه می‌رود، می‌تواند آسیب‌های زیادی را در پی داشته باشد.

والدین باید تلاش کنند فضایی را ایجاد کنند که کودک به راحتی بتواند در مورد همه چیز صحبت کند. از سویی دیگر حضور فعالانه والدین در زندگی کودک سبب می‌شود که فرزندشان با آن‌ها احساس راحتی بیشتری داشته باشد و بدون ترس و نگرانی، پیرامون مسائل مختلف با آن‌ها صحبت کند. بنابراین سعی کنید در زندگی فرزندتان حضور داشته باشید و ساعاتی را با آن‌ها پیرامون بازی‌ها و کارهایی که کرده‌اند، صحبت کنید.

برای داشتن حضور فعالانه در زندگی فرزندتان سعی کنید از کسانی که با او در ارتباط هستند، مطلع شوید و بدانید که فرزند شما در طول روز با چه کسانی وقت می‌گذراند.

در مورد رسانه‌های مختلف با کودک خود صحبت کنید. سعی نکنید برای محافظت از فرزندتان در برابر آزار جنسی، او را محدود کنید و اجازه ندهید هیچ گونه اخباری آزار و خشونت‌های جنسی به گوش او برسد. بهتر است در این مورد با فرزندتان صحبت کنید و تا حدودی از این نوع خطراتی که در کمینش هست، او را مطلع کنید و به او بیاموزید چگونه باید از خود مراقبت کند.



در ادامه به راهکارهای مراقبت از کودکان در برابر آزار جنسی پرداخته‌ایم:

1. صحبت کردن پیرامون اعضای بدن

کودکان باید با توجه به سنی که دارند، نام و کارایی هر کدام از اعضای بدن خود را بدانند. در واقع زمانی که کودک از تمامی اعضای بدن خود به خصوص اندام خصوصی‌اش اطلاع دارد، دیگران نمی‌توانند از ناآگاهی او سوء استفاده کنند. چگونگی بیان این موضوع با کودک بسیار حائز اهمیت است، بنابراین اگر نمی‌دانید چگونه باید شروع کنید، حتما از روانشناس کودک کمک بگیرید.

2. آموزش اندام های خصوصی

کودک شما باید متوجه شود که برخی از اندام‌های بدن او خصوصی هستند و دیگران به جز پدر و مادر حق دیدن و یا دست زدن به آن‌ها را ندارند. همینطور به او آموزش دهید که کودکتان نیز نباید اندام‌های خصوصی دیگر افراد را ببیند.

3. آموزش مرزهای بدن برای مراقبت از کودک در برابر تعرض جنسی

کودک شما حتما باید بدانید که برخی مرزها در بدن انسان وجود دارد که نباید از آن‌ها عبور کند. به همین دلیل لازم است به او توضیح دهید که هیچ کس نباید به اندام خصوصی‌اش دست بزند؛ همینطور او هم نباید اندام خصوصی فرد دیگری را لمس کند.

لازم است حتما به کودک‌تان آموزش دهید که به اندام خصوصی فرد دیگر دست نزد و به آن نگاه نکند. گاهی سوء استفاده‌گران برای شروع آزار جنسی کودکان از آن‌ها می‌خواهند که اندام خصوصی‌شان را لمس کند.

4. مخالفت با رازداری درباره بدن

مجرمانی که اقدام به آزار جنسی کودکان می‌کنند، معمولا آن‌ها را تهدید می‌کنند و یا فریب می‌دهند که اگر به کسی بگویند همه او را مقصر می‌شناسند و احتمال دارند کتکش بزنند. بنابراین شما باید به فرزند خود بیاموزید که رازداری به هیچ عنوان خوب نیست و او باید کوچک‌ترین اتفاقات را نیز به شما بگوید.

البته شما به عنوان والدین نیز باید شرایطی را برای کودک خود فراهم کنید که او بدون هیچ ترس و واهمه‌ای حتی رازهایی که از نظرش بد هستند را نیز به شما بگوید تا بتوانید کمکش کنید.

5. آموزش مهارت نه گفتن به کودکان

به کودک خود مهارت نه گفتن را بیاموزید. برخی از کودکان از اینکه که به بزرگ‌ترها نه بگویند ناراحت می‌شوند. حتما به آن‌ها بگویید که در شرایطی که دوست ندارند و احساس ناراحتی می‌کنند، حتما نه بگویند و از آن موقعیت خارج شوند.

6. از او بخواهید در مورد بدنش با شما صحبت کند

بدون هیچ اقدام پرخاشگرانه‌ای به کودک خود اطمینان دهید که نزد شما، جای امنی دارد و به هیچ عنوان با او برخورد منفی نخواهید داشت. معمولا متجاوزان از کودکان می‌خواهند که سکوت کنند و حرفی به والدین خود نزنند؛ چراکه مورد تنبیه قرار می‌گیرند.

بنابراین اگر شما بخواهید فرزند خود را بخاطر قربانی بودن تنبیه کنید، حرف متجاوز را تایید کرده‌اید. حتما شرایطی را فراهم کنید که فرزندتان به شما اعتماد کند و پیرامون بدنش با والدین خود صحبت کند.



مشاوره کودک در تهران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد