کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

مشاوره والدین

مهارت های فرزندپروری خود را با مشاوره والدین ارتقا دهید

پدر و مادر بودن می تواند گاهی اوقات بسیار استرس زا باشد. مسائل مختلفی در دوران والدین ممکن است ایجاد شود. به عنوان یک والدین ممکن است مواقعی پیش بیاید که برای دانستن اینکه چه رویکردی در قبال تربیت فرزند باید در پیش بگیرید، دچار مشکل شوید. خوشبختانه، راهبردها، روش‌ها و تکنیک‌های روان‌شناختی مختلفی وجود دارد که می‌تواند به شما در حل مسائل مربوط به تربیت کودک و بهبود رابطه‌تان با فرزندتان کمک کند. مشاوره والدین نوعی روان درمانی است که به والدین کمک می کند تا با چالش ها و مشکلات مربوط به کودک کنار بیایند.


برای ارتباط با بهترین روانشناس زن در تهران اینجا کلیک کنید.

چگونه می توانم بفهمم که به مشاوره والدین نیاز دارم؟

اگر دو یا چند مورد از احساسات زیر را تجربه کردید، ممکن است به مشاوره والدین نیاز داشته باشید:

  • اضطراب ناشی از مشاجره مداوم با فرزند یا همسرتان.
  • احساساتی که باید در اطراف همسر یا فرزندتان «نوک پا» بگذارید تا از مشاجره یا عصبانیت اجتناب کنید.
  • احساس بی کفایتی به این دلیل که نمی توانید رفتارهای مخرب و/یا ناسالم فرزندتان را کنترل کنید.
  • ترس از اینکه مشکلات عاطفی و رفتاری فرزندتان با افزایش سن تشدید شود.
  • نگرانی از اینکه آسیب های گذشته کودک شما را تا بزرگسالی ادامه خواهد داد.
  • ترس از این که تجربیات گذشته شما بر توانایی شما برای یک پدر و مادر خوب تأثیر بگذارد.

چه مسائل روانشناختی با مشاوره والدین درمان می شود؟

مسائل عاطفی و/یا روانی می تواند فرزندپروری را به ویژه چالش برانگیز کند. به عنوان مثال، اگر مضطرب یا افسرده هستید، ممکن است چالش‌های عادی والدین را بیش از توانایی‌های خود بیابید. مشاوره والدین می تواند به کاهش استرس، کاهش افسردگی، جلوگیری از حملات پانیک و کاهش اضطراب کمک کند. در طول درمان، یاد می گیرید که چگونه به طور موثر با استرس کنار بیایید تا بتوانید بهترین والدینی باشید که می توانید باشید. علاوه بر این، اگر از مسائل خشم رنج می برید، مشاوره والدین می تواند به شما کمک کند تا خشم خود را به طور موثر کنترل کنید تا در مسئولیت های فرزند پروری شما اختلال ایجاد نکند.

والدین می تواند بسیار استرس زا باشد، به خصوص اگر فرزندی با مسائل روانی و/یا مشکلات رفتاری داشته باشید. ممکن است فکر کنید که استرس ندارید، اما در واقعیت احتمالاً استرس دارید و فقط آن را نمی دانید. توجه به این نکته ضروری است که استرس می تواند به روش های مختلفی مانند: افسردگی، اضطراب، حملات پانیک، نگرانی بیش از حد، تحریک پذیری، عصبانیت، احساس ناامیدی و درماندگی و غیره ظاهر شود. فقدان آسیب زا مانند: مرگ فرزند یا همسر را تجربه کرد.

در طول مشاوره والدین چه اتفاقی می افتد؟

اگر احساس می‌کنید در مسئولیت‌های فرزندپروری غرق شده‌اید یا اگر مشکلاتی در زمینه فرزندپروری دارید که نمی‌توانید آنها را حل کنید، وقت آن است که به دنبال مشاوره والدین باشید. مشاور والدین ابزارهایی را به شما آموزش می‌دهد که برای مقابله با ترس‌هایتان، بهبود ارتباطاتتان، کنار آمدن با موقعیت‌های استرس‌زا، حل تعارض‌ها و تربیت موفقیت‌آمیز فرزندتان نیاز دارید.

در طول درمان، مشاور والدین شما تکالیفی را تعیین می کند تا بتوانید آنچه را که در جلسات مشاوره آموخته اید در زندگی خانگی خود به کار ببرید. پیشرفت شما تا زمانی که به اهداف فرزندپروری خود نرسیده اید به دقت زیر نظر گرفته می شود. مهم است که توجه داشته باشید که مشاور والدین شما احتمالاً می خواهد در صورت امکان با شما و پدر کودک ملاقات کند. مشارکت فعال هر دو والدین در درمان می تواند برای کمک به کودک شما برای سازگاری با موقعیت، قوانین و/یا روال جدید بسیار مفید باشد.

علاوه بر این، مشاور شما به شما یاد می دهد که چگونه با معلمان فرزندتان کار کنید، به رفتارهای ناسالم یا خود ویرانگر فرزندتان واکنش نشان دهید، به طور موثر با فرزندتان ارتباط برقرار کنید، مسائل روانی فرزندتان را مدیریت کنید، با موقعیت های استرس زا کنار بیایید، مهارت های فرزندپروری خود را بهبود ببخشید. اهداف واقع بینانه، رشد فرزندتان را زیر نظر بگیرید و تعهدات والدینی و کاری را متعادل کنید. هدف اصلی مشاور والدین بهبود روابط شما با فرزند و تقویت پیوند خانوادگی شماست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد