اختلال اضطراب اجتماعی که به عنوان فوبیای اجتماعی نیز شناخته میشود، زمانی است که فرد ترس شدیدی از تماشا و قضاوت در موقعیتهای اجتماعی یا عملکردی دارد. کودک یا نوجوان شما ممکن است ترس داشته باشد که احمق به نظر برسد و ممکن است خجالت بکشد و باعث اختلال در زندگی عادی روزمره مانند دوستیابی یا رفتن به مدرسه شود.
این اختلال فقط مربوط به خجالتی بودن نیست که معمولاً فرد پس از چند دقیقه آرام می شود. این اختلال باعث کمرویی شدید می شود، باعث می شود فرد احساس تنش کند و در اطراف دیگران احساس تنش کند و حفظ روابط اجتماعی را دشوار کند. فرد ممکن است هنگام فکر کردن به موقعیت های اجتماعی وحشت کند و ساعت ها بعد نگران باشد. فرد مبتلا به اضطراب اجتماعی ممکن است احساس ناتوانی، تنهایی یا حتی شرم کند، که می تواند منجر به عدم اعتماد به نفس، عزت نفس و افسردگی شود.
اضطراب اجتماعی معمولاً در سنین نوجوانی حدود 13 سالگی شروع می شود اما می تواند در دوران کودکی شروع شود. طبق گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA) حدود 15 میلیون بزرگسال آمریکایی دارای اختلال اضطراب اجتماعی هستند و 36 درصد از افراد حدود 10 سال یا بیشتر منتظر می مانند تا به دنبال کمک باشند. بدون درمان، اختلال اضطراب اجتماعی می تواند مادام العمر ادامه یابد، اما با درمان مناسب، می توان این اختلال را مدیریت کرد.
علت دقیق آن مشخص نیست، اما مغز مواد شیمیایی می سازد که بر افکار، احساسات و اعمال تأثیر می گذارد. بدون تعادل شیمیایی مناسب، ممکن است مشکلاتی در نحوه تفکر، احساس یا عمل فرد وجود داشته باشد.
کار با یک درمانگر سلامت روان که در زمینه اختلالات اضطرابی تخصص دارد می تواند به تمایز و هدف قرار دادن انواع مختلف اضطراب های فرد کمک کند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی فرزند شما در مورد علائم، سابقه پزشکی و خانوادگی، کودک شما و هر دارویی که ممکن است کودک مصرف کند، مطالعه خواهد کرد.
اولین قدم برای شروع درمان، درک این اختلال است. درمان شناختی رفتاری (CBT) به افراد کمک می کند تا بفهمند چه چیزی باعث ایجاد احساسات اضطرابی می شود و چگونه آنها را کنترل کنند. CBT همچنین ممکن است شامل آموزش مهارت های اجتماعی، ایفای نقش و یادگیری مهارت های آرامش باشد.
درمان پیشگیری از مواجهه و پاسخ (ERPT) به افراد کمک می کند تا با یادگیری راه هایی برای کنترل پاسخ بدن خود به اضطراب مانند تمرینات تنفسی، با ترس ها مواجه شوند. گاهی ممکن است علاوه بر درمان، از دارو نیز استفاده شود. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی فرزند شما با شما و فرزندتان همکاری خواهد کرد تا بهترین دارو را انتخاب کنید.
اگر سؤالی دارید یا به نظر می رسد علائم کودک شما بدتر می شود با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید و اگر کودک یا نوجوان شما ایده خودکشی یا آسیب رساندن به دیگران را دارد، فوراً به او توجه کنید.