کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

اختلال اضطراب اجتماعی


ویژگی بارز اختلال اضطراب اجتماعی که فوبیای اجتماعی نیز نامیده می شود، اضطراب شدید یا ترس از قضاوت شدن، ارزیابی منفی یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی یا عملکردی است. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است نگران رفتار کردن باشند یا به طور مشهودی مضطرب به نظر برسند (مثلاً سرخ شدن، سر خوردن کلمات)، یا احمق، بی دست و پا یا کسل کننده دیده شوند. در نتیجه، اغلب از موقعیت‌های اجتماعی یا عملکردی اجتناب می‌کنند و زمانی که نمی‌توان از موقعیتی اجتناب کرد، اضطراب و پریشانی قابل توجهی را تجربه می‌کنند. بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی علائم فیزیکی قوی مانند ضربان قلب سریع، حالت تهوع و تعریق را نیز تجربه می‌کنند و ممکن است هنگام مواجهه با موقعیتی ترسناک، حملات تمام عیار را تجربه کنند. اگرچه آنها تشخیص می دهند که ترس آنها بیش از حد و غیر منطقی است، افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی اغلب در برابر اضطراب خود احساس ناتوانی می کنند.

اختلال اضطراب اجتماعی تقریباً 15 میلیون بزرگسال آمریکایی را تحت تأثیر قرار می دهد و بعد از فوبیای خاص، دومین اختلال اضطرابی رایج است. میانگین سن شروع اختلال اضطراب اجتماعی در دوران نوجوانی است. اگرچه افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً کمرویی شدید را در دوران کودکی گزارش می کنند، مهم است که توجه داشته باشیم که این اختلال صرفاً خجالتی نیست.  در مورد تفاوت بخوانید.

اختلال اضطراب اجتماعی می تواند زندگی افرادی را که از آن رنج می برند، ویران کند. به عنوان مثال، افراد ممکن است فرصت شغلی که مستلزم تعامل مکرر با افراد جدید است را رد کنند یا به دلیل ترس از لرزش دستانشان هنگام خوردن یا نوشیدن از بیرون رفتن برای غذا خوردن با دوستان خودداری کنند. علائم ممکن است به قدری شدید باشد که زندگی روزمره را مختل کند و به طور قابل توجهی در روال های روزمره، عملکرد شغلی یا زندگی اجتماعی تداخل داشته باشد و تکمیل مدرسه، مصاحبه و یافتن شغل، و داشتن دوستی ها و روابط عاشقانه را دشوار کند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی نیز در معرض افزایش خطر ابتلا به اختلال افسردگی اساسی و اختلالات مصرف الکل هستند. 

علیرغم وجود درمان‌های مؤثر، کمتر از 5 درصد از افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی در سال بعد از شروع اولیه به دنبال درمان هستند و بیش از یک سوم افراد علائم را برای 10 سال یا بیشتر قبل از درخواست کمک گزارش می‌کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد