کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

اصلی­‌ترین انواع تحریک‌­سازی مغز چیست؟


  • در تحریک مغناطیسی مغز (TMS) یک یا دو سیم به سر فرد وصل می­‌شود و جریان مغناطیسی به آن وارد می­‌کند تا جریان به بافت­‌های عمیق مغز که منشا بروز افسردگی است برسد. نوع و قدرت جریان الکتریکی در این روش اغلب همان است که در ام‌­آرآی مورد استفاده قرار می­‌گیرد. انجام این روش به بیهوشی نیاز ندارد و تحریک مغز طی چند جلسه در مطب دکتر انجام می­‌شود. تقریبا ۶۰ درصد از افرادی که به داروهای ضد افسردگی واکنش نشان نمی­‌دهند، با TMS به ­طرز قابل توجهی بهبود می­‌یابند یا کاملا خوب می­‌شوند.
  • در تحریک جریان مستقیم درون جمجمه­‌ای (tDCS)، با قراردادن دستگاهی شبیه هدفون روی سر، جریان ضعیف الکتریکی از جمجمه به قسمت­‌های مختلف مغز فرستاده می­‌شود. نیت اصلی از انجام این کار هدف قرار دادن قسمت­‌هایی از مغز است که در دقت، درک، یادگیری و حافظه دخیل هستند و روی روحیه تاثیر می­‌گذارند.
  • تحریک عمقی مغز زمانی انجام می‌­شود که افسردگی شدیدا نسبت به درمان مقاوم باشد. در این روش یک دستگاه روی قفسه‌­ی سینه وصل می­‌شود تا سیگنال­‌های الکتریکی را به قسمت‌­های مورد نظر در مغز برساند. این دستگاه مثل پیس­‌میکر برای مغز است.
  • تحریک متناوب با امواج تتا (iTBS) نوعی روش غیرتهاجمی تحریک مغز محسوب می­‌شود که برای افسردگی مقاوم به درمان قابل استفاده است.

درمان افسردگی در تهران در مطب دکتر سلیمی گروه روانپزشکی ویان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد