کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

کلینیک رواننشاسی و روانپزشکی ویان

مشاوره روانشناسی و درمان اختلالات روانی

اضطراب اجتماعی در کودکان چیست؟


اختلال اضطراب اجتماعی فراتر از خجالت و کمرویی می باشد. این اختلال ترس شدیدی است که مانع ایجاد دوستی و لذت بردن از همراهی دیگران می باشد.

اضطراب اجتماعی معمولاً کودکان بزرگ تر و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما می تواند در کودکان چهار ساله نیز تشخیص داده شود.

اضطراب اجتماعی یک نوع از اختلالات اضطرابی است و هنگامی ایجاد می شود که از فرد خواسته می شود در یک موقعیت اجتماعی شرکت کند.

کودکان مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی معمولا:

  • خجالتی یا گوشه گیر هستند

  • در دوستی با دیگر کودکان یا عضویت در گروه ها مشکل دارند

  • تعداد محدودی دوست دارند
  • از موقعیت های اجتماعی که ممکن است مرکز توجه باشند یا از دیگران متمایز شوند اجتناب می کنند – به عنوان مثال، صحبت کردن با تلفن و یا پرسش و پاسخ در کلاس درس

اضطراب اجتماعی می تواند نشانه های جسمی نیز از جمله تهوع، معده درد، سرخ شدن و لرزش داشته باشد.

اضطراب اجتماعی در کودکان، به دلیل این که این کودکان اغلب در پیش دبستانی یا مدرسه ساکت و مطیع هستند، به راحتی قابل شناسایی نیست و ممکن است درباره ترس یا نگرانی خود هیچ صحبتی نکنند.


کمرویی یا اضطراب اجتماعی؟

کمرویی به خودی خود مشکلی ندارد. بسیاری از کودکان خجالتی دوستی رضایت بخش و طولانی مدت با دیگران و زندگی شاد و کامل دارند.

کمرویی تنها زمانی مشکل است که کودک شما نتواند در فعالیت های روزمره مانند بحث های کلاسی و گردهمایی های لذت بخش مانند مهمانی ها شرکت کند یا دوستی های پایدار ایجاد کند. اگر این طور است، زمان آن فرا رسیده به فرزند خود کمک کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد